Cookies help us delivering our services on https://acties.vluchtelingenwerk.be. If you keep browsing this website, you are accepting our use of cookies for statisitic purpose and social network functionalities.

Close

de Verenigingscoach

 

660 €

raised so far. Fundraising target 1 100 €

60%

36
days left

18

donations

Share this fundraising page

Project
Team
Donations
Blog
Comments

Wij stappen ervoor! 

In 2016 waren wij er al bij als enthousiaste vrijwilligers, in 2017 gaan we er zelf voor!

Vluchtelingen leggen vaak lange afstanden af op zoek naar een veilige thuis.
Daarom is het voor ons een minimum eens 40 km te stappen, te ervaren, te voelen en ...
... - dankzij jullie - financiële steun in het laatje van Vluchtelingenwerk Vlaanderen te kunnen leggen. 

Wij zijn rotsvast overtuigd dat dit geld 100% correct besteed wordt. 

Waarom?
Omdat Iris zes maanden op de werkvloer aldaar heeft kunnen meedraaien. Dit zat goèd. 
Omdat Sara zich reeds op diverse manieren kon inzetten als vrijwilligster. Dit zat goèd.
Omdat Caroline vorig jaar coördinator van het eerste rustpunt van de Refugee Walk was. Dit zat goèd. 

En méér woorden zijn dus ècht niet nodig. Vluchtelingenwerk Vlaanderen is TOP!

Sponsoren jullie ons, en geven jullie vluchtelingen een correct onthaal, de juiste basisinformatie en een ferme ruggesteun om zich in ons land welkom te voelen?
 

Iris de Caluwé, Caroline De Peuter en Sara Willems

See all
 • 18/06/2017

  Iris de Caluwé

  Teamcaptain
  (Team creator)

 • 18/06/2017

  Sara Willems

  Teamlid

 • 18/06/2017

  Caroline De Peuter

  Team member

See all

15/08/2017

Els De Spae

50 €

Succes!

13/08/2017

Annais Jans

20 €

taart Refugee Walk

09/08/2017

60 €

Ik draag de stappers en de vluchtelingen een warm hart toe.

09/08/2017

Mia Grijseels

40 €

Met veel liefs aan Sara Willems die dit jaar voor het eerst meestapt.

05/08/2017

Ilse Dekesel

30 €

Mooi project ! Succes verder !

04/08/2017

Valérie Bossaer

20 €

03/08/2017

Gudrun Van Belle

20 €

27/07/2017

Geertrui De Paepe

20 €

Joepie , een taart gekocht om Sara te steunen.

24/07/2017

Christiane Verlinden

20 €

Ga ervoor!

23/07/2017

Petra Baeyens

15 €

Succes! En veel plezier!
See all

Add a new comment

 • Sara Willems - 25/06/2017

  Waarom ik zo gek ben om 40 km te wandelen in september.

  Hoe het allemaal begon? Via mijn liefde voor Italië zoals wel meer in mijn leven. Tijdens mijn studententijd had ik de droom om ooit voor een langere periode naar Italië te gaan. Tijdens mijn laatste jaar maakte ik werk van die plannen en het jaar nadien mocht ik er 6 maanden vrijwilligerswerk doen samen met 5 andere Europese meisjes en veel Italianen. Ik wist vooraf niet wat mijn werk zou inhouden, maar ik had wel gevraagd of het in de lijn van mijn opleiding (onderwijs) zou liggen, omwille van een bepaald statuut als afgestudeerde en werkzoekende hier in België. Ik kreeg een aantal keuzes en koos voor het vluchtelingenkamp en de lagere school.
  We spreken over maart 1999. In Cecina Mare (Toscane) was een tijdelijk vluchtelingenkamp opgericht in een vakantiekolonie. Er logeerden een paar Kosovaarse en Koerdische families. Ik kreeg de opdracht om voor de kinderen te zorgen (spelletjes organiseren, op uitstap gaan, …) in het kamp en een paar dagen per week de twee oudste meisjes te begeleiden op school, omwille van hun taalachterstand. Al snel werd het meer dan dat. We spraken uiteraard ook vaak met de ouders, luisterden naar hun verhalen, zorgen, … en op die manier werd onze band alleen maar sterker. Na zes maanden ging ik als een ander mens naar huis. Pas meer dan een half jaar later deed ik voor het eerst mijn volledige verhaal tijdens de Italiaanse les. Ik had massa’s bladen volgeschreven. Hatmone, een van de Kosovaarse mama’s deed er veel langer over om het te kunnen vertellen en schreef er uiteindelijk ook een boek over samen met Franco Santini. Aan de hand daarvan heb ik mijn verhaal kunnen uitbreiden, want ik vertel het nog steeds. Bijna jaarlijks gaat minimum een van mijn lessen zedenleer over vluchtelingen en aangezien ik graadsklassen heb, vertel ik tweejaarlijks aan mijn oudste leerlingen mijn getuigenis: vluchtelingen zijn ook mensen; mijn zes maanden in Cecina. En weet je wat hier zo mooi aan is? Hatmone en haar familie zijn na 18 jaar nog steeds vrienden. Ik ben trots op hen en hoe zij hun leven hebben kunnen verderzetten na de gruwel die ze meemaakten.
  Mijn eigen kinderen, maar ook mijn leerlingen, vrienden en collega’s kennen me ondertussen heel goed en weten dat de situatie van vluchtelingen me nauw aan het hart ligt. Uiteraard moeten er regels en wetten zijn, maar in de eerste plaats moeten er mensen geholpen worden. We zien de meest afschuwelijke beelden van mensen in hongersnood, hele dorpen en steden die gebombardeerd worden, … Mensen zijn op de vlucht, worden opgejaagd, maar slecht een fractie komt aan in Europa, wat anderen ook durven beweren. Mijn leerlingen kunnen zich nauwelijks voorstellen dat er echt rubberboten de Middellandse Zee overvaren met veel te veel mensen erop. Ze zeggen me dat ze het niet zouden durven, maar dan leg ik hen uit dat ze in hun thuisland nog meer gevaar lopen, want anders zouden ze hiervoor hun leven niet op het spel zetten.
  Eenmaal in Europa hopen ze dat alles achter de rug is, maar dan is er opnieuw die onzekerheid. Ze weten niet waarheen, mogen ze wel blijven, hoe zal het allemaal lopen, is hun familie hier ook, … ? Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft Startpunt opgericht, dichtbij de officiële instanties in de Brusselse Noordwijk waar vluchtelingen hun asielaanvraag registreren. Daar kunnen asielzoekers terecht voor de nodige informatie omtrent hun asielaanvraag, een kom soep met brood, een warm onthaal door vrijwilligers. Of die mensen uiteindelijk wel of niet in België kunnen blijven wordt door de overheid beslist aan de hand van de wetgeving, maar iedereen heeft recht op een warm onthaal, de juiste informatie bij aankomst, een beetje hulp.
  Dit jaar STAP IK MEE met de Refugee Walk t.v.v. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en hun startpunt. Vorig jaar was ik er nog als vrijwilliger en de sfeer was geweldig. 700 lustige stappers, al die vrijwilligers en medewerkers die er ook echt voor gingen, allemaal mensen die het hart op de juiste plaats hadden om de vele sponsors niet te vergeten. Meteen nadien ben ik beginnen wandelen. Ik wilde die 40 km ook aankunnen. Een lange tocht die vele vluchtelingen uit levensnoodzaak moeten stappen. Er was het voorstel van een collega om in november de kust af te wandelen op 3 dagen en dat was al een eerste grote oefening. Lastig, maar heel leuk, die zes meisjes op het strand. Begin januari kwam ik de facebookgroep ‘Wandel 1000 km in 2017’ tegen en zag dat als een extra uitdaging. Ik heb nog 53 km te wandelen tot ik aan de helft zit en dan nog eens 500 km dit jaar. Dat moet zeker lukken.
  Je ziet het, ik ben meer dan gemotiveerd om op 24 september 40 km te wandelen in Genk en omstreken tijdens de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Ik wandel mee in het team van Iris (De verenigingscoach) en Caroline. Iris ken ik via mijn vader, maar werkte ook bij Vluchtelingenwerk en zo ontmoette ik haar en Caroline vorig jaar bij de vrijwilligers van de Refugee Walk. Ook bij hen kriebelde het toen al om mee te stappen.
  Wij zijn nog op zoek naar sponsors die ons en het goede werk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen willen steunen. Hoe? Heel simpel. Ga naar www.refugeewalk.be, kies voor ‘steun een stapper’ en zoek de Verenigingscoach. Klik dan op DONEREN en de rest wijst zichzelf uit. Normaal gezien krijgen wij nadien dan een mailtje dat we gesponsord werden.
  Alvast hartelijk dank. We zullen ze stappen, die kilometers!
See all

Vluchtelingenwerk Vlaanderen is committed to people fleeing war, violence and persecution. We do not do this alone, as we have thirty member organisations and many volunteers. Together we increase the pressure on policy and increase awareness among general public. We focus on high quality reception of asylum seekers and actively work on integration. We support anyone helping refugees and asylum seekers.